Om GALLERI OSEBRO AS

Galleri Osebro i Porsgrunn ble etablert i 1991.

Hilde Botnen og Jørn Erik Øvald, som etablerte Galleri Osebro i 1991, er begge opprinnelig fra Porsgrunn. De bygget bedriften fra grunnen av, sten for sten. Konseptet var månedlige separatutstillinger kombinert med en kommisjon av profesjonelle, norske kunstnere fra hele landet. Galleriet ble utvidet med årene og kunstnerstallen vokste etterhvert til omtrent 150 kunstnere. I 2010 ble galleriet solgt til Arne Jan Midgaard, rammemaker og samarbeidspartner gjennom mange år.

I dag eies Galleri Osebro av Trude Lyng, Tone Oppsato, Arne Lyng, Karianne Thorbjørnsen og Torunn Beathe Johannessen. Vi driver galleriet i stor grad etter det opprinnelige konseptet og vi ønsker å vektlegge profesjonalitet i alle ledd, fra håndverk og faglig integritet til det frie kunstneriske uttrykk. Autodidakte kunstnere kan få plass hos oss hvis de har tilegnet seg profesjonell kompetanse, men de aller fleste av våre kunstnere har solid kunstutdannelse.

Dagens Galleri Osebro ser slik ut:

  • Vi formidler grafikk, skulptur, keramikk og glasskunst
  • Separatutstillinger hver 5. uke, sommer- og juleutstillingene står lenger
  • Vi viser ca. 10 utstillinger i året, med både billedkunstnere, skulptører og kunsthåndverkere
  • Nye nettsider med nettbutikk som for første gang presenterer vår fulle beholdning av kunsthåndverk i tillegg til all grafikk
  • TV-visning i galleriet som gir kundene tilgang til all grafikk som ligger i skuffene våre
  • Bedriftsgaver og kunstklubber. Vi gjør også avtaler med bedrifter om arrangementer og foredrag.
  • Vi leverer utsmykking og montering til bedrifter og private hjem
  • Vi inviterer til foredrag og tilstelninger i galleriet
  • Kundeklubb, som medlem oppnår du fordeler og blir invitert til lukkede arrangementer

For å kunne ha et mer aktivt forhold til både kunstnere og kunstbeholdning, vil vi redusere antall kunstnere til omtrent 80-90 og vi vil sette opp flere utstillinger med de kunstnerne som faktisk hører til hos oss.

Smykkekunstere har alltid hatt sin plass i Galleri Osebro, vi er nå inne i en planleggingsfase der vi tenker ut hvordan vi skal presentere smykker og hvilke kunstnere vi vil ha med oss. 2019 vil bli et år der håndlaget smykkekunst får en ny posisjon i Galleri Osebro.

 – GALLERI OSEBRO AS

GALLERI OSEBRO AS

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat.

Butikken vår: Storgata 170

Telefon:

E-post: post@galleriosebro.no

Org.nr: 979 925 700 MVA Foretaksregisteret